Kleuren zeggen erg veel over iemand's persoonllijkheid. Je zult waarschijnlijk merken dat je lievelingskleur verandert naarmate je ouder wordt; dat komt omdat je persoonlijkheid in de loop van de tijd verandert. Kies hieronder je favoriete kleur en ontdek wat dat betekent.


ROOD GEEL ROZE PAARS ZWART GROEN
ORANJE BRUIN GRIJS BLAUW WIT


ROOD

Je bent een minnaar.

Je bent hartstochtelijk en sensueel en je bent wispelturig. Je wilt graag gezien worden. Je bent spontaan en soms heb je ongelooflijk veel energie. Je bent in heel veel dingen geïnteresseerd. Je houdt ervan om nieuwe dingen te leren. Zo af en toe neemt je een extreem standpunt in of je houdt er soms een extreme levensstijl op na.
Je hebt een sterke wilskracht en je bent in staat om dingen voor elkaar te krijgen die andere mensen niet voor elkaar kunnen krijgen. Je weet hoe je geconcentreerd moet blijven als je weet wat je wilt bereiken.

Je bent een vurig persoon voor wat betreft de liefde.

GROEN

Je bent een genezer.

Je vindt het prettig om voor anderen te zorgen en allerlei pijntjes te genezen. Je voelt jezelf goed als je iets kunt bijdragen aan het leven van een ander of een ander helpen als diegene je nodig heeft. Je bent gemakkelijk en je houdt je op de achtergrond, terwijl je geniet van alles wat het leven te bieden heeft. Bovendien heb je de mogelijkheid om veel in je leven te bereiken.

Je bent trouw aan dat wat je gelooft en je hebt een hoog ontwikkeld moraliteitsgevoel. Je houdt van nieuwe dingen en originaliteit, en daardoor wordt je grenzeloos gefascineerd door de schone kunsten.

In de liefde ben jij degene die het onderhoudt.


ZWART

Jij bent een natuurkenner.

Je waardeert alles in de natuur en alles wat leeft, en je voelt je prettig in levensomstandigheden waar anderen zich niet prettig zouden voelen.

Je houdt voor alles van vrede. Je hebt een grote hekel aan conflicten en je probeert woordenwisselingen te vermijden. Het gevolg daarvan is dat je veel innerlijke spanningen krijgt en daarvan kan je wat humeurig worden. Je hebt ook de neiging om dingen te verbergen omdat je denkt dat er in jou een plek is waar niemand anders kan aankomen. Je bouwt graag een muur om je heen om jezelf en je verborgen emoties te beschermen. Je voelt je heel slecht op je gemak als een ander dreigt om dit privé stukje van je ziel open te breken.

Je hebt een goed oog voor details en je ziet veel dingen die anderen ontgaan. Door deze vaardigheid ben je goed in het oplossen van problemen.

Zwart kan ook een overgave betekenen, de wens om geleid te worden in plaats van te leiden.

In de liefde betekent zwart ook de overgave.

GRIJS

Jij bent iemand die taxeert.

Je bent voortdurend bezig om de bedoeling van het leven en de bedoeling van elke situatie te onderzoeken. Je bent creatief, gemakkelijk, vriendelijk en zelfverzekerd. Je hebt niet het gevoel dat je iets aan de wereld moet bewijzen.

Je vindt het leuk om alles op een originele manier te doen.

Hoewel het er op lijkt dat je teveel op jezelf gericht bent, is dat alles behalve waar. In werkelijkheid ben je een zorgzaam iemand en je kan goed met anderen samenwerken.

Je geeft de voorkeur aan een vredige en kalme omgeving.

Soms ben je besluiteloos.

In de liefde sta je open voor alles en hou je ervan om te experimenteren.

Blauw

Je bent een idealist.

Je houdt van rust en vrede. Je houdt ervan om je te ontspannen en om van alles wat het leven te bieden heeft te genieten; niettemin, je wilt wel graag dat alles opgeruimd is. Je huis is zorgvuldig georganiseerd, soms wel eens teveel.

Je voelt je niet prettig over je diepste emoties en je probeert om ze te verbergen. Je stelt vaak het nemen van een beslissing uit tot het werkelijk hoogstnoodzakelijk is. En zelfs dan vraag je je nog altijd af of je wel de juiste beslissing hebt genomen en je vraagt je tevens af of een andere gang van zaken misschien niet beter was geweest.

Je hebt veel wilskracht en daardoor heb je veel mogelijkheden om dat wat je wilt te verwezenlijken.

Je bent in staat om tegen alles in te gaan als je eenmaal beslist hebt wat je wilt bereiken. Je bent altijd tot het eind aan toe loyaal aan een project waar je aan meewerkt.

In de liefde ben je affectief en gevoelig.

PAARS

Je bent erg spiritueel.

Je bent er altijd op uit om iets nog beter te doen en om een beter mens te worden. Hoewel je je wel eens verliest in materiële zaken, zoek je bij alles naar een spirituele verbintenis. Je bent spontaan en je hebt veel energie.

Je bent ervan overtuigd dat je zonder uitzondering alles kunt bereiken wat je maar wilt en deze overtuiging brengt je erg ver. Je bent inderdaad een unieke individualist met een ongewone maar gekunstelde smaak.

Omdat je van de schoonheid van de natuur houdt, ben je vaak buiten. Je weet hoe je je kunt ontspannen en je weet wat je moet doen om je prettig te voelen.
Over het algemeen werk je goed met anderen samen, niet alleen maar omdat je ontspannen en zelfverzekerd bent, maar ook omdat je jezelf helemaal geeft en er weinig in ruil voor terug vraagt.

Je houdt vaak je romantische kanten verborgen.

BRUIN

Je bent erg traditioneel.

Je doet niet mee aan een rage en je gaat niet mee met de mode. Je voelt je prettig zoals je bent en met wat je zelf gelooft. Je zou een goed "afgerond" mens genoemd kunnen worden, omdat je sterk en betrouwbaar bent.

Je houdt van de natuur en je houdt van alles wat zich buiten afspeelt en je houdt van een vredige omgeving. Je gaat liever voor je vakantie naar een rustig hutje op de hei dan naar een druk uitgaanscentrum of een casino.

Je bent conservatief en je hebt een sterke hang naar traditie. Je houdt ervan dat alles ordelijk verloopt en goed georganiseerd is. Ten opzichte van anderen ben je warm en gevoelig.

Je houdt niet afwijkende dingen, je hebt liever een oude vertrouwde romance.

GEEL

Je bent een filosoof.

Je bent altijd op zoek naar antwoorden, nieuwe ideeën of methodes en je kunt je erg goed concentreren. Je bent creatief en origineel. Je hebt de vaardigheid om grote obstakels, waar anderen voor terugdeinzen, te overwinnen. Als je geconcentreerd blijft ben je bijzonder productief.

Je bent gemakkelijk en je houdt van de fijnere dingen in het leven. Je waardeert de schone kunsten in het bijzonder. Als het ook maar enigszins mogelijk is vermijd je conflicten. Je hebt liever vrede dan ruzie. Je bent vrolijk van aard en je bent optimistisch.

In de liefde hou je er van om te experimenteren.

ROZE

Je bent een vredestichter.

Je streeft ernaar om anderen gelukkig te maken. Je bent rustig, zorgzaam, intelligent en je hebt de eeuwige jeugd. Je zoekt naar geluk en vriendelijkheid. Je houdt werkelijk van iedereen en je vindt altijd een excuus of een uitleg voor andermans fouten.

Je bent in elk opzicht een fantastische vriend en levenspartner. Je bent erg attent en romantisch.

Hoewel anderen kunnen denken dat je productiviteit beneden peil is, ben je toch een harde werker. Je houdt er gewoon van om de dingen grondig te bestuderen voordat je er aan begint. Je houdt er niet van om snel aan iets te beginnen.

In de liefde ben je iemand die graag plaagt.

ORANJE

Je bent een avonturier.

Je houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en te onderzoeken. Je leert het beste door iets te doen.
Je geeft de voorkeur aan een baan waarbij je buiten kunt zijn. Je vindt het verschrikkelijk om binnen te zitten en je laadt je geest op door lange wandelingen in de bossen te maken. Je hebt een grenzeloze bewondering voor je omgeving en voor dieren, en je bent altijd op zoek naar hoe je meer contact met de natuur kunt maken.

Je bent naar buiten gericht en je bent vriendelijk tegen iedereen met wie je kennis maakt, hoewel je makkelijk in een tijger kunt veranderen als je uitgedaagd wordt. Je bent behulpzaam en zorgzaam, je bent een goede vriend - maar alleen als dat je eigen keus is. Je komt altijd op voor de minderheid en je bent altijd bereid om een handje te helpen.

Je bent een goede minnaar, erg hartstochtelijk en bereid om te experimenteren.

WIT

Je bent iemand die puur is.

Je weet van jezelf dat je puur en onschuldig bent, bij alles wat je onderneemt en je kijkt kritisch naar anderen - hoewel de persoon om wie 't gaat er niets van zal merken dat je hem observeert.
Je hangt erg aan wat je zelf gelooft, maar je houdt er niet van om dat met anderen te bespreken. Je hebt soms wel het gevoel dat je een hoger doel in het leven dient.

Je hebt een enorme hekel aan alles wat niet schoon is.
Het gevolg daarvan is dat je goed georganiseerd bent en dat je in je huis met een witte handschoen over de kast kunt vegen.

Je lijkt aanvankelijk wat verlegen, maar in werkelijkheid ben je heel direct. Je kijkt eerst de kat uit de boom als het om een nieuwe omgeving of nieuwe kennissen gaat, en pas daarna zeg je wat je denkt. In de liefde hou je van traditie en het duurt vaak erg lang voordat je je helemaal bij een ander op je gemak voelt.


Deze pagina is uitsluitend bedoeld voor amusement!
Copyright Hartsvriendin.nl